DIGITAL POSITIONERING

När tackade du för en dålig recension senast?

Varumärke som använder sociala medier vs varumärke som blir en del av den sociala vardagen. Kundkommunikation, marknadsföring och design – de nya ledningsfrågorna

Hur ser kundresan ut – från sök till köp? Var är dom? Var är ingången? Lär känna din kund – på riktigt. Hemsidans trovärdighet sjunker – användarinnehåll tar plats och kunden styr våra kunder från sök till köp. Men vad är egentligen skillnaden på ”förr och nu” gällande kundrelationer? Som alltid gäller det att göra ett bra jobb – se, lyssna och levererera den stora skillnaden är tillgängligheten – ta till vara på den möjligheten! 

Mobilen är den äkta källan – våra val styrs här:  via appar till nätverk och tjänster – tripadvisor, FB, Instagram o.s.v. Dagens konsumenter söker upplevelser på en nivå som aldrig förr. Vi bokar, köper, beställer, hittar, får bekräftelser som qr-koder – finns vi inte synliga i mobilen finns vi inte. Köpprocessen sker allt mer på köparens villkor – vad, var och hur söker din kund? Är det Instagram som är första inspirationskällan? Se kunden som din bästa affärstutvecklare, var lyhörd, våga diskutera och fråga.  Låt kunden känna din närvaro.

Vi kan konstatera att det här är PÅ RIKTIGT vi befinner oss i den digitala verkligheten, här behövs MOD och digitalt värdskap – människor köper inte vad och hur du gör, de köper varför du gör det  avsätt tid TID det kommer att visa sig i resultatet, här gäller 24-7 så tyr närvaron efter din kund, när vill den köpa/veta/fråga, gör PLANEN den strategiska planen, men utgå från att FÖRÄNDRINGEN är konstant, NYHETER kommer på vägen, dra nytta av det, våga göra fel, göra om och göra rätt.

 

Kontakta byTekla om du önskar processledning, coachning, inspiration i er digitala positionering  

DIGITAL AFFÄRSUTVECKLING – företagets digitala förflyttning

FÖRELÄSNING – inspirations föreläsare om digital affärsutveckling & digitalt ledarskap

UTBILDNING – Bli vass på sociala medier  ”Hands on digitala sociala verktyg”

 

Tidigare uppdrag  kategorier: föreläsning, digital affärsuveckling, utbildning

Fler uppdrag länk till linkedIN